יום האהבה הוא עוד הזדמנות לשמח אנשים יקרים בטעמים עשירים ומפנקים. עוגת שלושת השוקולד משלבת מרקמים נהדרים וטעם מנצח – והפעם בגרסת רומנטית במיוחד בצורת לב.
המרכיבים:
עוגת טורט שוקולד בקוטר 24 ס"מ ובגובה של ס"מ
גנאש שוקולד מריר
125 גר' שמנת מתוקה
25 גר' שוקולד מריר
מוס שוקולד חלב
150 גר' שוקולד חלב
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מוס שוקולד לבן
150 גר' שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 מיכל שמנת מתוקה
להרטבה: סירופ סוכר ביחס של 1:1
ציפוי
100 גר' שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה
הכנה:
גנאש שוקולד מריר :
מחממים את השמנת מתוקה עד לסף רתיחה , יוצקים על השוקולד מערבבים עד אחידות. מניילנים ומקררים עד לשימוש .
מוס שוקולד חלב:
מביאים מיכל שמנת מתוקה אחד לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד. מקררים במקרר למשך שעה.
מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת המתוקה עם תערובת השוקולד הקרה והסוכר.
אופן הכנת מוס שוקולד לבן זהה להכנת השוקולד המריר.
הרכבת העוגה:
קורצים מעוגת הספוג כ-10 לבבות בעזרת חותכן בצורת לב, או בצורת עיגול בקוטר של 7 ס"מ .
מניחים כל אחד מהם בתחתית התבניות האישיות ומרטיבים במעט סירופ סוכר.
מעבירים את קרם השוקולד המריר לשקית זילוף ומזלפים שיכבה היקפית צרה על גבי עוגת הספוג .
ממלאים מוס שוקולד חלב עד מחצית גובה התבנית האישית ומשלימים במוס שוקולד לבן עד סוף התבנית ומקפיאים .
מכינים את ציפוי השוקולד לעוגה:
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד ויוצקים על העוגה.
טיפ לקישוט : לאחר שיוצקים את הציפוי השוקולד הלבן על העוגה האישית, מזלפים 2-3 נקודות שוקולד מריר מומס , וחוצים את עיגולי השוקולד בקיסם וככה יוצרים את " צורות הלב " .