רשימת חומרים (לכ-35 עוגיות):
לבצק:
170 גרם חמאה קרה
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה
280 גרם (2 כוסות) קמח ללא גלוטן
70 גרם (½ כוס) אבקת שקדים
1 ביצה גדולה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
למלית:
ריבה איכותית חלקה (תות שדה/ פטל/ שזיפים וכו')
לקישוט:
אבקת סוכר
איך מכינים בצק פריך מושלם וללא גלוטן?
טכניקות האפייה של מיקי שמו מגיעות עד אליכם! צפו בסרטון ולמדו ממיקי את הטכניקה הנכונה להכנת בצק פריך מושלם במעבד מזון
במעבד מזון מעבדים את החמאה יחד עם כל היבשים ומערבלים למשך כ- 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, עוצרים מדי פעם את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את שאר החומרים בכמה פולסים רק עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
אופים, מעצבים ומגישים:
מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות, קורצים עיגול בקוטר 1 ס"מ במרכז מחצית מן העוגיות, מחלצים את כל העוגיות בזהירות ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ.
אופים למשך כ- 13-15 דקות עד לזהבה קלה ומצננים.
מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים כמות של כ- 1/2 כפית במרכז כל עוגייה ללא חור, מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החורים ומניחים על העוגיות עם הריבה כמו סנדוויץ' כך שהאבקת סוכר תהיה למעלה.
המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.