רשימת חומרים (לתבנית מלבנית 22 ס"מ):
500 גרם (כ- 25 יחידות) תמרים מגולענים מסוג מג'הול
100 גרם (1/3 כוס) חמאת בוטנים טבעית
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם (1 כוס) פצפוצי אורז מלא
60 גרם (½ כוס) בוטנים קלויים קצוצים
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 70%
2 כפות שמן גרעיני ענבים
2 כפות פולי קקאו גרוסים (לא חובה)
אופן הכנה:
מכינים חטיפים:
בקערת מעבד מזון טוחנים את התמרים, חמאת הבוטנים ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים פצפוצי אורז ובוטנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומהדקים היטב ומניחים במקפיא ל-30 דקות
מכינים את הציפוי:
ממיסים את השוקולד באמצעות בן מארי. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
חותכים ומצפים:
מוציאים את החטיף מהמקפיא, מחלצים אותו מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל 4x4. מניחים על גבי רשת המונחת על תבנית עם ניילון נצמד, ובעזרת מד ליטר שופכים את הציפוי על גבי החטיפים.
ניתן להוסיף מעל מעט פולי קקאו גרוסים.
רוצים לדעת איך תכינו ציפוי שוקולדי עשיר השומר על ברק לאורך זמן??
טכניקות האפייה של מיקי שמו מגיעות עד אליכם! צפו בסרטון וגלו את הטיפ של מיקי להכנת ציפוי שוקולד מבריק בקלות ובמהירות.
בואו נראה ביחד איך עושים זאת נכון.
המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.