רשימת חומרים (לתבנית פאי בקוטר 18-20 ס"מ):
לקלתית:
50 גרם פצפוצי אורז מלא
40 גרם שוקולד חלב מומס
120 גרם חמאת אגוזי לוז
למלית:
9 תמרים מגולענים מסוג מג'הול
2 כפות שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 בננות בשלות פרוסות לעובי 1/2 ס"מ
לציפוי:
20 גרם אבקת סוכר
2/3 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר 70%
מכינים קלתית זריזה לפאי משובח!
טכניקות האפייה של מיקי שמו מגיעות עד אליכם! צפו בסרטון וגלו את הטיפ של מיקי להכנת קלתית פאי פריכה וטעימה ללא אפיה וללא גלוטן.
בקערה רחבת שוליים מערבבים את כל חומרי הקלתית עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
מכינים את המלית ומרכיבים:
משרים את התמרים במים חמימים כ- 10 דקות על מנת לרכך אותם. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן קוקוס ותמצית וניל וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מורחים את המלית על גבי הקלתית ומיישרים, מסדרים את פרוסות הבננה על גבי מלית התמרים בשכבה אחת.
מכינים את הציפוי:
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה. מורחים את הקצפת על הבננות - אפשר בשכבה חלקה או בצורת גלים חופשיים.
מעבירים את הפאי למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה מגררים את השוקולד בפומפייה דקה או יוצרים שבבים עדינים בעזרת קולפן ירקות
המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.