סופגניית מריטוצ'י- סופגנייה איטלקית אפויה יש הקוראים לה מריטוצ'י ויש הקוראים לה מריטוצ'ו, מדובר בסופגנייה קלאסית אבל אפויה, המכילה חמאה בעלת מרקם מושלם אוורירי שנימוח בפה.
אנו נמלא אותן בקרם ווניל או קרם שוקולד לבחירתכם, כמובן שתמיד אפשר לשלב את שני סוגי הקרם במריטוצ'י אחת, נבזוק אבקת סוכר ונגיש לאורחים, מבטיח לכם שהתגובות שתקבלו יהיו מדהימות.
רשימת מצרכים לבצק סופגניות (מתאים לכ-20 מריטוצי במשקל 70 גרם ליחידה):
420 גרם (3 כוסות) קמח
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לחם
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף דבש
50 גרם (שקית) שמרית/ 20 גרם שמרים יבשים
3 ביצים במידה L
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
לקישוט:
ביצה טרופה+ מעט מים
אבקת סוכר
אופן הכנה:
מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום 40 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר מלבד החמאה והמלח במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו, תוך כדי לישה, ולשים כ-7 דקות עד קבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים את הבצק ל- 20 יחידות 70 גרם כל יחידה ומכדררים אותם לכדורים, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות ומוציאים את התבנית מהתנור.
מחממים תנור לחום 180 מעלות, מורחים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.
מצרכים לקרם הווניל:
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה:
מקציפים במיקסר את כל החומרים יחד לקבלת קרם. מעבירים את הקרם לשק זילוף ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מרכיבים את הסופגנייה:
חוצים את סופגניית המריטוצי באמצע מזלפים קרם וניל מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפים/ גיוונים:
• ניתן להמיר את המתכון ולעשות אותו פרווה, את החלב החליפו במים ואת החמאה במחמאה.
• השימוש בקמח לחם עוזר לסופגנייה לקבל מרקם אוורירי ורך השומר על הנפח שלהן גם לאחר האפייה.
• חשוב להקפיד על זמני הלישה על מנת לקבל מרקם מדויק.
• על מנת לקבל סופגניות טובות בעלות מרקם עדין וטעם נפלא חשוב לדייק בכמויות, באופן ההכנה ובזמני התפיחה.