חומרים ל-40 סופגניות אקלייר:
60 גרם שמרים טריים (שקית + כף)
100 גרם סוכר (½ כוס)
240 מ"ל מים קרים (כוס)
1 ק"ג קמח לחם
4 ביצים מידה M
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת מ- ¼ תפוז
120 מ"ל חלב (½ כוס)
כפית תמצית וניל
10 גרם מלח (כף שטוחה)
כף ברנדי
לטיגון:
ליטר שמן קנולה
חומרים למלית סניקרס:
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
30 מ"ל שמנת מתוקה (2 כפות)
2 חלמונים מביצים מידה M
25 גרם סוכר (½ 1 כפות)
10 גרם קורנפלור (1 כף)
30 גרם חמאה
60 גרם חמאת בוטנים
חומרים לציפוי:
ריבת חלב
שברי בוטנים קלויים
שבבי שוקולד מריר
מכינים את הסופגניות:
• שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים בעזרת המים הקרים.
• מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה, קליפת התפוז, החלב ותמצית הווניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
• מוסיפים ברנדי ומלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
• מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים על משטח עבודה מקומח מעט, מכדררים לכדור ומחזירים לקערת המיקסר. מכסים במגבת מטבח וממתינים כחצי שעה.
• מוציאים את כדור הבצק לשולחן מקומח ומרדדים אותו לעלה בעובי כ- 5 מ"מ, בעזרת קורצן אובלי באורך 10-11 ס"מ, קורצים כ-40 אקלרים, מכסים את האקלרים במגבת מטבח וממתינים עד שיכפילו את נפחם.
• מחממים שמן בסיר, מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומצננים על נייר סופג.
מכינים את המלית ומצפים:
• מחממים את החלב על אש נמוכה.
• בקערה מערבבים את החלמונים והסוכר וטורפים יחד, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לאחידות.
• יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים, מחזירים לסיר וממשיכים לבשל עד להסמכה (רצוי לערבב כל הזמן).
• מסירים מן האש ומוסיפים את חמאת הבוטנים, לאחר מכן מוסיפים את החמאה כאשר התערובת עוד חמימה.
• מצננים את הקרם ומעבירים לשק זילוף עם צנתר דק.
• מזלפים בתחתית האקלייר באמצע ומצפים.
• מחממים מעט את הריבת חלב ומורחים שכבה אחידה שלה מעל כל סופגניה. מפזרים מעל שברי בוטנים קלויים ושבבי שוקולד מריר ומגישים.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.