המרכיבים לתבנית מרובעת (22x22):
לחטיפי האנרגיה:
3/4 כוס (100 גרם) שומשום מלא
3/4 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים טבעיים
1 כוס + 1 כף (50 גרם) פצפוצי אורז מלא
1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה/ עבה
1/2 כוס (50 גרם) חמאת קקאו (לא חובה)
1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) מייפל אמיתי
1/2 כוס + כף (100 גרם) טחינה
½ 1 כוסות או כ- 20 יחידות תמרים מגולענים מסוג מג'הול טחונים במעבד מזון
2 גרם (ראש כפית) קינמון
קורט ציפורן (לא חובה)
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט וקולים את השומשום המלא, אגוזי הלוז הטבעיים (ללא קליפה), פצפוצי האורז המלא ושיבולת השועל הדקה/ עבה בחום של 125-130 מעלות למשך 20 דקות.
מצננים קלות ומעבירים לקערה גדולה.
2. בקלחת מחממים את חמאת הקקאו, התמרים הטחונים, המייפל, והדבש עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מוציאים מן הקלחת את התערובת ומוסיפים את הטחינה, מערבבים עד לאחידות.
3. מוזגים את תערובת התמרים החלקה לתוך קערת הפיצוחים הקלויים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב (ניתן גם להוסיף את התבלינים בסיום הבישול לתערובת החמה לפני שמוזגים לתערובת הפיצוחים)
4. מעבירים את התערובת לתוך תבנית בגודל 22x22 ומיישרים אותה.
5. מעבירים למקפיא למשך כחצי שעה, מוציאים ומחלצים את התערובת מן התבנית, חותכים למלבנים בגודל 2 ס"מ על 7 ס"מ.
6. ממיסים שוקולד מריר בבאן מארי. ניתן לטבול את חציים התחתון של החטיפים בשוקולד או לזלף אותו מעליהם.
מומלץ לאחסן במקרר עד כ- 10 ימים.
טיפ: ככל שלשוקולד המריר יש יותר מוצקי קקאו- כמות הסוכר בו קטנה יותר.
המתכון מתוך התוכנית "מתוק או מלוח" בערוץ האוכל. צילום: איתיאל ציון