עוגת גבינה ביתית קלה להכנה שמשאירה טעם נהדר בפה ללא נקיפות מצפון מיותרות. עוגה ללא קמח המתאימה לנמנעים מגלוטן וכמובן גם לפסח. הוספת ממרח השוקולד לעוגת מעניקה לה מראה "שיש" יוקרתי ומיוחד.
מתכון לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. דרגת קושי: קל
רשימת חומרים:
לעוגה:
500 גרם גבינה במרקם שמנת 5%
500 גרם גבינת שמנת
4 ביצים מידה L
200 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרידה מ - 1 לימון
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
150 גרם גנאש שוקולד או ממרח שוקולד לפי הטעם.
אופן ההכנה:
• מחממים תנור לחום 150 מעלות.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים יחדיו במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
• מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה, או משמנים קלות ומעבירים את התערובת לתבנית.
• מעבירים את הגנאש או ממרח השוקולד לשק זילוף ומזלפים אותו לתוך העוגה. בעזרת קיסם יוצרים צורת "שיש".
• מכניסים לתנור תבנית עם מים ומניחים במפלס התחתון.
• מכניסים את העוגה ואופים ב - 150 מעלות למשך כ-50 דקות עד שהשוליים מתייצבים אבל מרכז העוגה עדיין רוטט קלות. אחר כך מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בתוכו ל-30 דקות נוספות מבלי לפתוח את דלת התנור.
• מצננים, חותכים למנות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד פירות טריים. טיפ של מיקי: ניתן להגיש חמים והכי כיף לאכילה.
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק
תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש
סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.