פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית הקלאסית, שנולדה בשלהי המאה ה-19 בנאפולי, כלחם שטוח עם מעט מאוד תוספות. עם השנים הפיצה הקלאסית שודרגה, אבל תמיד נחמד לחזור לפיצה הקלאסית, ולהבין איך היא הפכה לאחד המאכלים הפופולריים שיש. זהו מתכון שמתאים לכלל יושבי השולחן, החל מהילדים הקטנים ועד למבוגרים.

פיצה מרגריטה

החומרים לבצק (לשתי פיצות בקוטר 22 ס"מ):
540 גרם (1/2 3 כוסות+ 2 כפות) קמח לחם/ קמח פיצה
1 כפית משפר אפייה לבצק שמרים
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
1 כף שמן זית
1 כפית מלח שטוחה
1 כף שמרים טריים או קוביית "שמרית" או כפית שמרים יבשים

לרוטב העגבניות:
1 כוס עגבניות מקולפות
2 שיני שום קלופות
1 כף אורגנו טרי
קורט מלח ומעט פלפל שחור

לתוספות:
200 גרם מוצרלה טרייה
מעט שמן זית

מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במערבל עם וו לישה כ-5-6 דק' עד שמתקבל בצק חלק. מניחים בקערה מקומחת לתפיחה למשך שעה, סגור בניילון נצמד.
בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מטגנים מעט את שיני השום. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית עם אורגנו, מלח ופלפל שחור עד לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-10-15 דק', עד שמתקבלת תערובת עם סמיכות קלה. טוחנים בבלנדר ומצננים.
מרכיבים ואופים: מחלקים את הבצק לשני כדורים ומשטחים כל אחד לעלה דק בקוטר 22 ס"מ, מורחים על הבצק שכבה אחידה מן הרוטב. מפזרים חתיכות מוצרלה, כך שיכסו את מרבית הרוטב. מחממים תנור לחום המרבי, 250 מעלות, ואופים למשך כ-10 דקות.

מגוון תוספות בהשראת מדינות מהעולם

פיצה בהשראת איטליה:
פיצה שמתחלקת לשלוש תוספות בהשראת הדגל, זוקיני, כדורי מוצרלה ועגבניות שרי

פיצה בהשראת ספרד:
עגבניות שרי קלויות, מוצרלה ופלפל אדום קלוי.
באמצע עם המוצרלה ניתן להוסיף זיתי קלמטה על מנת שזה יראה כמו הסמל של המלך.

פיצה בהשראת בלגיה:
מחולקת ל3 לפי גווני הדגל:
שליש עגבניות שרי חצויות
שליש ימני אמצעי מוצרלה מגורדת
שליש שמאלי זיתי קלמטה מגולענים

פיצה בהשראת פורטוגל:
צד אחד ברוקולי מאודה במים קורט מלח ומעט שמן שומשום (לא חובה) , אופים את הפיצה כרגיל 3 דקות לפני סוף אפיית הפיצה מפזרים את הברוקולי על מחצית מהפיצה מפזרים מעט שמן זית.
על החצי השני, פלפלים אדומים קלויים שהכנו מראש בתנור בשמן זית ומלח, ניתן להוסיף גם פלפל אדום קטן חריף לשדרוג הטעם (לא חובה), את הפלפלים הקלויים מוסיפים יחד עם התרד, ניתן להוסיף כמה עלי טימין ו 2-3 שיני שום לטעם .