לחם בחוש בציפוי גבינה של מיקי שמו

הלחם הזה כל כך טעים שהוא לא צריך שום תוספת , אולי מריחה דקיקה של חמאה. יש לו קרום פציח, טעם עמוק בזכות שילוב של קמח שיפון מלא, מתיקות קלה בזכות תוספת קטנה של סוכר ומרקם עשיר ומענג בזכות הסובין, גרעיני החמניות וזרעי הפשתן המשולבים בבצק.

מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק (אורך 30 ס"מ). דרגת קושי: בינוני.

חומרים לבצק מקדים:

600 מ"ל מים (½ 2 כוסות)
600 גרם קמח לחם (¼ 4 כוסות)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית שטוחה)

חומרים לבצק הלחם:
80 גרם קמח שיפון מלא (½ כוס + כף)
200 גרם קמח מלא (½ 1 כוסות פחות כף)
60 מ"ל שמן (¼ כוס)60
גרם דבש (3 כפות)
80 גרם סובין (1 כוס + 2 כפות)40
גרם זרעי פשתן (1/3 כוס)40
גרם גרעיני חמניות (1/3 כוס)15
גרם שמרים יבשים (3 כפיות שטוחות)30
גרם מלח (3 כפות)40
גרם סוכר דמררה (¼ כוס פחות כף)500
מ"ל מים פושרים (2 כוסות + 2 כפות)

לציפוי:
גבינת גרנה פדנו מגורדת
60 גרם שיבולת שועל שלמה (½ כוס פחות כף)

מכינים את הבצק המקדים (יממה מראש):
שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים בעזרת קלף או כף עץ לתערובת אחידה. מניחים לשעתיים בטמפרטורת החדר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה. (בין 12 ל-16 שעות).

מכינים את בצק הלחם:
• שעתיים לפני הכנת הלחם מוצאים את הבצק המקדים מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
• מעבירים את הבצק המקדים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את שאר החומרים לבצק הלחם. לשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד קבלת בצק אחיד ודליל.
• + מחממים תנור ל-175 מעלות.
• מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות. יש להשתמש בתבניות רב פעמיות ממתכת או חרס.
מרטיבים את הידיים ומחלקים את הבצק הדליל בין התבניות. הבצק אמור להגיע ל-2/3 מגובה התבנית.
מכסים בניילון נצמד - יש למתוח את הניילון היטב ולוודא שהוא לא נוגע בבצק. מתפיחים 45 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-25%.

ציפוי ואפיית הלחמים:
• מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי ומפזרים על הלחמים.
• אופים כ-45 עד שהלחם יציב בחלקו העליון וסכין הננעצת במרכזו יוצאת עם מעט פירורים לחים. פותחים מעט את דלת התנור ואופים עוד כ-10 דקות.
הלחם הכי טעים למחרת האפייה, אך אפשר לשמור אותו עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. מעבר לזה, כדאי להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר

המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.

צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק

מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

הכירו את OptiMUM

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש

סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.

למידע נוסף על תנורים מסדרה 8