התפוח הוא אחד הפירות האהובים עלי בעוגות. בעוגה זו תמצאו קוביות תפוחים שהושרו במיץ תפוזים מפוזרות בתוך בלילה מבושמת בקינמון.
ציפוי הקורנפלקס הוא פטנט שכדאי לאמץ. פתיתי התירס נותרים קראנצ'יים גם בתום האפייה ואינם שוקעים לתוך הבלילה. בחרתי בקורנפלקס לא ממותקים כיוון שהעוגה מתוקה מספיק.
טיפ: מכיוון שהתפוחים מעורבבים בתערובת ועלולים לשקוע לתחתית ולהידבק, אני מעדיף לרפד את התבנית. אם משתמשים בתבנית חד פעמית מקרטון או תבנית עם ציפוי מונע הידבקות ניתן להסתפק בשימון קל.
חומרים לתבנית אינגלישקייק באורך 30 ס"מ:
2 ביצים גדולות L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
250 גרם סוכר דמררה (3/4 1 כוסות)
150 מ"ל שמן קנולה (3/4 כוס)
140 גרם קמח לבן מנופה (1 כוס)
70 גרם קמח כוסמין מנופה (½ כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
½ כפית קינמון טחון
100 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (½ כוס פחות 2 כפות)
60 מ"ל מיץ תפוזים (¼ כוס)
2 תפוחים מזן גראני סמית' קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
לציפוי:
50 גרם קורנפלקס לא ממותק (1 כוס)
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה (או משמנים קלות)
• שמים בקערה תפוחים, מיץ תפוזים וכף מהסוכר ומשרים כשעה במקרר. מסננים ושומרים את המיץ ואת התפוחים בנפרד.
• במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות בינונית את יתרת הסוכר, תמצית וניל וביצים במשך 3-4 דקות לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה שמן, רסק תפוחים ואת מיץ התפוזים ששמרנו. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים את שני הקמחים, קינמון ואבקת אפייה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
• מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילה ומערבבים בעדינות.
• יוצקים את הבלילה לתבניות ומפזרים את הקונרפלקס כך שיכסה את כל שטח העוגה.
• אופים כ- 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
• מאחסנים עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.