מצרכים:
לעוגיות:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
חצי כוס קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה
רבע כפית מלח
לקרם:
מיכל של 250 גרם מסקרפונה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כפית מחית וניל גרגירים
לדובדבנים:
כוס קונפיטורת דובדבנים
אופן הכנה:
לעוגיות:
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית עד לקבלת מרקם סמיך כמו מוס.
במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמן. מוסיפים לקצף הביצים ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומקציפים לאיחוד.
עם כף גלידה קפיצית מניחים 'שלוליות' במרווח על תבנית עם נייר אפייה. אופים ב-180 מעלות 10 דקות בלבד, לעוגיות סדוקות שיציבות רק בשוליים. מצננים לגמרי.
לקרם:
במיקסר מקציפים את כל המרכיבים לקרם יציב.
להרכבה:
מזלפים קרם על מחצית מהעוגיות כשהן הפוכות (הצד הישר למעלה).
מוסיפים כף קונפיטורה מעל. סוגרים ל'סנדוויץ'' עם שאר העוגיות. שומרים במקרר.