בין אם מדובר בצ'יפס קריספי וטעים בטיגון עמוק, או תיבול ארומתי לסלט, שמנים הם חלק חשוב מאד בארוחות היומיומיות שלנו. השמן יכול ליצור הבדלים בטעמים, טקסטורות וגם בפרופיל התזונתי של האוכל שאנו אוכלים.

אך עם מבחר כל כך גדול של שמנים בסופרמרקט, קצת קשה לדעת כיצד לבחור את השמן הנכון לסגנון הבישול הנכון.

אפילו טפטוף קל של שמן לא מתאים על הסלט יכול להפוך אותו לספוגי וחסר טעם, ושימוש בשמן תיבול לטיגון אוכל יכול להאפיל על ירקות עדינים יותר ולהשאיר טעם מריר בבשר. גלו את מדריך השמנים השלם שלנו להתאמה מיטבית של סוג השמן לאוכל.

שני חצאי אבוקדו פרוס על משטח עץ לבן, האחד עם הגלעון והשני בלי. לידם צלחת לבנה מלבנית קטנה מלאה בנוזל בהיר, אולי שמן.

שמן אבוקדו

שמן אבוקדו יהיה לרוב בצבע ירוק בוהק וצלול עם טעם אגוזי רך ומעט ארומה פירותית של אבוקדו. הוא עשיר באשלגן, ויטמין A, E ו-D ומלא בחומצות שומן לא-רוויות – מה שהופך אותו לשמן מושלם לבישול. טמפרטורת העישון שלו היא 271 מעלות צלזיוס, ולכן הוא מושלם למגוון סוגי טיגון, החל מאוכל מוקפץ ועד צריבה וטיגון עמוק.

בקבוק זכוכית שקופה, מלא בשמן, אטום בפקק, יושב על משטח עץ. לצידו פרחים צהובים קשורים בחוט וכדור חוט לרקע ירוק מטושטש

שמן קנולה

שמן קנולה הוא בעל טעם קל וניטרלי ולרוב הוא נחשב לשמן המתאים לכל שימוש ונמכר על פי רוב במחיר נוח ונגיש. טמפרטורת העישון שלו היא 204 מעלות צלזיוס, והוא נחשב לבעל שומן לא-רווי, מה שהופך אותו לשמן בריא יותר מאשר שמנים עם שומנים רוויים או שומני טרנס. הוא גם מכיל הרבה אומגה 3 וחומצה אלפא-לינולית. אנו ממליצים להשתמש בשמן קנולה לבישול כללי אך להימנע משימוש בו לרטבים או תיבול, מאחר שהוא כמעט נטול טעם ולא יוסיף ארומה לסלט.

על משטח עץ לבן מניחים קוקוס שלם, קוקוס חצוי, צנצנת זכוכית קטנה המכילה שמן קוקוס וכף עץ עם שמן קוקוס.

שמן קוקוס

שמן קוקוס הוא נטול צבע אך בעל ניחוח חזק ונהנה מפופולריות הולכת וגוברת בשנים האחרונות מאחר שטבעונים משתמשים בו במקום בחמאה או שמנים אחרים מבוססי שומן מן החי.

שמן הקוקוס הוא בעל טעם מתקתק באופן טבעי, מה שהופך אותו למושלם לאפייה וגם לטיגון קל על אש נמוכה עד בינונית. עם זאת, מאחר וטמפרטורת העישון שלו נמוכה יחסית – 177 מעלות צלזיוס – והיותו עשיר בשומן רווי, יש לצרוך אותו במתינות.

בקבוק זכוכית מלא בשמן תירס מוזהב מונח על משטח עץ. ליד הבקבוק יש קלחי תירס טריים עם קליפות

שמן תירס

שמן התירס הוא אחד מהשמנים הנפוצים ביותר בשימוש ביתי ותעשייתי. הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 6, פיטוסטרול וויטמין E. הוא מושלם לטיגון עמוק ומכינים ממנו מרגרינה, אך אין להשתמש בו לתיבול סלט. טעמו הניטרלי הופך אותו לתחליף טוב לחמאה באפייה. עם זאת, שמן תירס גם עשיר בשומן רווי ויש בו מעט שומנים טובים, כך שרבים מחשיבים אותו לאחד השמנים הלא בריאים.

בקבוק זכוכית מלא בשמן ואטום בפקק עומד על משטח עץ לבן. לצדו יש קערת עץ קטנה מלאה בשומשום לבן

שמן שומשום

שמן השומשום הוא בעל הארומה החזקה והקלויה ביותר מכל השמנים שהוזכרו כאן. השמן מגיע בשתי תצורות: בהיר וכהה. שמן שומשום בהיר מתאים לטיגון עמוק (אך רק אם אתם רוצים שלאוכל יהיה גם ריח וטעם של שומשום) בעוד שמן שומשום כהה מתאים למטבלים או סלטים. לעומת זאת, שמן השומשום אינו מתאים לאפייה מכיוון שהוא מקבל טעם מעופש. טמפרטורת העישון שלו היא 232 מעלות צלזיוס והוא בעל חומצות שומן רב-בלתי רוויות.

קערה לבנה קטנה מלאה בגרעיני חמנייה מונחת על צלחת לבנה מלבנית ליד קנקן זכוכית שקופה מלאה בשמן חמניות זהוב.

שמן חמניות

קליל, נטול ריח וכמעט ללא טעם. שמן חמניות משמש על פי רוב לתיבול סלט וגם מתאים לטיגון, בזכות טמפרטורת עישון של 225 מעלות צלזיוס בערך. הוא עשיר בוויטמין E ועם מעט מאוד שומן רווי. הודות לטעמו הניטרלי הוא נפלא לאפייה מאחר שהוא לא יאפיל על תבלינים וטעמים אחרים.

כוס לבנה מלאה בשמן חמאת בוטנים על משטח לבן ומתחת לכוס פזורים כמה בוטנים גולמיים לא קלופים.

שמן בוטנים

שמן בוטנים הוא לרוב הבחירה הראשונה לטיגון עמוק בשל הארומה הקלה, האגוזית והריחנית שלו שמעשירה גם את האוכל אשר מבושל בו. הוא יכול להתאים למגוון שימושים: טיגון קל או עמוק, תיבול סלט או כל דבר אשר מתאים לו טעם קל וניטרלי. הוא בעל חומצות שומן לא רוויות, וטמפרטורת העישון שלו היא בערך 232 מעלות צלזיוס.

קערה לבנה מלאה בזיתים ירוקים מבריקים יושבת על השולחן. ברקע נראים זיתים נוספים בצנצנת

שמן זית

שמן זית כתית הוא שמן לא מזוקק ונחשב לשמן הזית האיכותי ביותר שתוכלו לקנות. צבעו ירוק עמוק והוא לרוב מורכב בטעמו – פירותי, מריר ומעט פלפלי. הוא משמר את טעם הזיתים האמתי שלו ומכיל ויטמינים ומינרליים טבעיים הנמצאים בזיתים. עם זאת, טמפרטורת העישון שלו נמוכה מאשר רוב השמנים האחרים והיא עומדת על 160 מעלות צלזיוס. שמרו על שמן טעים ובריא זה לטבילת לחם טרי, לתיבול סלט, למטבלים ולמנות קרות.

שמן זית מזוקק, לעומת זאת, הוא שמן זית אשר עבר חימום במהלך תהליך הייצור שלו. הוא שומר על טעמו הטבעי של שמן הזית ונקודת עישון גבוהה יותר (210 מעלות צלזיוס) אך הוא הרבה פחות עשיר מבחינה תזונתית. שמן זה יכול לשמש לטיגון קל, אך לא לטיגון עמוק מאחר שגם לו יש טמפרטורת עישון נמוכה.

חשוב לזכור – טעם השמן חשוב, אבל תכונות השמן חשובות לא פחות. הקפידו לבחור בסוג השמן המתאים למנה שאתם מבשלים, צרכו אותם במתינות ותיהנו!

בישול עם שמנים

2 זה אורז. 6 זה פסטה. 9 זה סטייק

הכירו את כיריים גז של בוש עם טכנולוגיית FlameSelect בעלת 9 עוצמות להבה מדויקות לתוצאות בישול מושלמות בכל פעם מחדש

בוש בפייסבוק!
בוש ברשתות החברתיות

עולם שלם של תוכן ייחודי, טיפים, מתכונים, מידע אודות המוצרים שלנו ופתרונות חכמים לחיי היום יום.

bosch home appliances service
השירות שלנו

שירות יוצא דופן – לפני ואחרי הרכישה.
ומגוון רחב של אביזרים למוצרי בוש

מוקד שירות ארצי 2220*

08-9777222

החוויה של בוש
החוויה של בוש

גלו איכות, שלמות ואמינות.

חפשו משווקים מורשים או מרכזי שירות באזור מגוריכם
איתור משווק

למציאת משווק של מוצרי החשמל הביתיים של בוש המשתתף בהטבות ובמבצעים שלנו