איך אתם מנקים את הגריל שלכם?
בין אם אתם מקפידים על שימון הגריל באופן קבוע, רוחצים את הרשתות בסבון, או פשוט מכניסים אותן למדיח – אתם יודעים שניקוי הגריל באופן שוטף היא אמנם מטלה מעט מעיקה, אך הכרחית. בעיקר אם רוצים להימנע מאוכל בתיבול חלודה ופחם.
אז מה השיטה שלכם?
ניקוי ידידותי לסביבה
רוצים לנקות את הגריל ועדיין להימנע מחומרי ניקוי עתירי כימיקלים? בקבוק חומץ פשוט יעשה עבורכם את העבודה.
כך תעשו זאת:
מזגו שתי כוסות חומץ לבקבוק ספריי ריק, והוסיפו שתי כוסות מים.
רססו את התמיסה על רשתות הצלייה עד להרטבה מלאה.
הניחו לרשתות להתייבש למשך 10 דקות לפחות
בינתיים, רוקנו את הבקבוק משאריות התמיסה (אם נשארו) ומלאו אותו שנית בחומץ בלבד.
כעת, יש לרסס את החומץ על גבי נייר אלומיניום ולקרצף בעזרתו את פנים הגריל.
אין צורך בשטיפה.
כמו פעם
אם זה עבד לסבא שלכם זה כנראה יעבוד גם בשבילכם – סבון כלים חזק, ספוג ומברשת קרצוף.
הספיגו ספוג כלים חזק במעט סבון כלים וקרצפו את רשתות הגריל היטב.
המתינו כ-15 דקות לפחות ושטפו במים נקיים.
חזרו על הפעולה לפי הצורך
יעיל וחסכוני
כמה זמן פנוי יש לך?
כדי לנקות את רשתות הגריל במהירות וביעילות אפשר פשוט להכניס אותם למדיח.
אל דאגה – ניקוי הרשתות במדיח לא ישחוק אותן, זה בסך הכל מיתוס חסר ביסוס.
לקראת ההדחה, כדאי להשרות מעט את הרשתות ולהסיר מהן שאריות מזון מוצק.
הניחו אותן בסלסלה התחתונה והפעילו את לחצן IntensiveZone.
אז אתם מוזמנים ליהנות מהקינוח ולתת למדיח לעבוד בשבילכם.
ניקיון לוהט ומקצועי
מומחי הגריל כבר יודעים מזמן, שבישול או צלייה בטמפרטורה גבוהה היא המפתח לניקיון ואיכות.
כאשר אתם מדליקים את הגריל שלכם, הניחו לרשתות להתחמם עד למקסימום האפשרי למשך מספר דקות.
כך, שאריות המזון והשומן הקודמות יישרפו.
לאחר מכן, מברשת גריל איכותית ומעט עבודת כפיים ידאגו לשאר. אנו ממליצים בחום להשקיע בקניית מברשת גריל עם ידית ארוכה וסיבי קרצוף קשים שהופכת את ניקוי הגריל למשחק ילדים!
כך תשמרו על הגריל שלכם לאורך זמן
השתמשו בתבניות גריל כדי לשמור על ניקיון הרשתות.
טבלו נייר סופג במעט שמן, ובעזרת מלקחיים, שמנו בעדינות את הרשתות – כך תמנעו את הידבקות המזון אליהן ותשמרו על הרשתות נקיות
מה לא לעשות
שימו לב – אל תנקו את הגריל שלכם בעזרת חומרי ניקוי כימיים ואגרסיביים כגון חומרי ניקוי לתנורים. גם מכשירי ניקוי בלחץ גבוה אינם מומלצים במקרה זה.